algorytm nie zlikwiduje kominów

• Thread starter Thread starter j.23
  • Rozpoczęty Rozpoczęty

j.23

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
208
Przez nasze szeregi przetoczyła sie dyskusja- co lepsze równy podział środków z tzw. podwyżki czy też podział wg. algorytmu. Podział wg. algorytmu miał na celu m.in. likwidację kominów niestety z autopsji muszę stwierdzić że kominów nie zlikwidawał a nawet zwiększył(!). Mam nadzieję,że podwyżki w przyszłym roku- wiadomo że bedą i w jakiej kwocie więc trzeba już teraz opracować sposób ich podziału.

Algorytm nie zwiększył kominów bo nie został wprowadzony. Chyba, że gdzieś w jakiejś izbie, ale nie wiem o tym.
O przyszłym roku będziemy rozmawiać. Na pewno mamy więcej czasy niż w ostatnio.
jk

autopsji muszę stwierdzić że kominów nie zlikwidawał a nawet zwiększył(!).
Nie wiem o jakim algorytmie piszesz. Algorytm zastosowany w mojej izbie zdecydowanie zmniejszył rozwarstwienie płac. Nie zlikwidował ale zmniejszył - ku zadowoleniu większości.
Algorytm powstał po wcześniejszym ustaleniu szereg założeń wstępnych i korekt. Jednym z najważniejszych założeń było zlikwidowanie kominów. Nie ma więc takiej możliwości aby algorytm je powiększył. No chyba, że posiadał błędy ale za to odpowiedzialne są konkretne osoby.

Grupę niezadowolonych stanowią osoby, które miały wywindowane w przedziwnych okolicznościach płace. Owe okoliczności powinien zbadać SSC aby poznać mechanizmy robienia wałów i podjąć decyzje uniemożliwiające taki proceder. Okres likwidacji granicy w 2004 jest tu szczególnie interesujący, choć nie tylko.

Owszem może ten słynny algorytm zmniejszył kominy na poszczególnych stanowiskach ale to nie zmienia faktu że za te same zadania starszy kontroler celny dostaje ułamek tego co ekspert(siedzący z nim przy jednym biurku)-zaraz powiecie że tak powinno być bo ekspert to ekspert.Jak zostaje się ekspertem każdy celnik chyba wie. Co do meritum algorytm czy po równo to chociaż przy podziale algorytmem dostałbym większą podwyżkę uważam że podział po równo był sprawiedliwszy-ponieważ to tak na prawdę żadna podwyżka tylko rekompensata wzrostu cen.

Back
Do góry