Akt mianowania

rachmistrz

Użytkownik
Punkty reakcji
7
W Łodzi cywile ruszyli na kontrole bez nowych legitymacji, upoważnień. Ślubowali ale aktów mianowania nie zobaczyli. Jak to wyglądało w innych IC i co na to związki ?

O ile dobrze zrozumiałem to dyrektor, który akty mianowania sporządził i wydał (uroczyście), nic nie oszczędził i jest zobowiązany do wszelkich konsekwencji z tym związanych ?!
Czy już można zacząć mu "współczuć" ... ??? ;)

O ile dobrze zrozumiałem to dyrektor, który akty mianowania sporządził i wydał (uroczyście) ...

Nic nie sporządził i nic nie wydał a i żadnej uroczystości nie było (no może poza przybyciem naczelnika) i na dzień dzisiejszy w służbie celnej są dwie grupy celników:
1) z aktami mianowania (nadclenicy - nie mylić z nadludźmi)
2) bez aktów mianowania (podcelnicy - nie mylić z podludźmi)
dobre co??

Nic nie sporządził i nic nie wydał a i żadnej uroczystości nie było ...

Chwilunia Szanowny Kolego!
Może nie dyrektor osobiście, ale conajmniej w jednej izbie akty zostały sporządzone, podpisane i wydane (tak twierdzą Koledzy, których to dotyczyło).

W których to IC dyrektorzy czują skąd wiatr wieje i rozumieją, że Słonce już nie długo będzie nami kierował ?

W większości izb dyrektorzy ślepo wykonują polecenia Jajcka bo nie stać ich na więcej. Pewnie liczą na nagrody indywidualne z MF na koniec roku.

W większości izb dyrektorzy ślepo wykonują polecenia Jajcka bo nie stać ich na więcej. Pewnie liczą na nagrody indywidualne z MF na koniec roku.

PODOBNO Łódź ma wydać "niepotrzebnym" funkcjonariuszom akty mianowania. Czy ktoś to może potwierdzić ?

PODOBNO Łódź ma wydać "niepotrzebnym" funkcjonariuszom akty mianowania. Czy ktoś to może potwierdzić ?

Nie potwierdzam. DIC jest na urlopie wiec do konca jej urlopu (chyba do 24 lipca) nie należy się spodziewać znaczących ruchów w tej sprawie. Ale faktem jest, że po wystąpieniu ZZ sprawa trafiła do konsultacji z prawnikami izby...

Wiesz, jeśli funkcjonariusze Ci są "niepotrzebni" to i akty mianowania nie są im potrzebne
chytry.gif

Nie potwierdzam. DIC jest na urlopie wiec do konca jej urlopu (chyba do 24 lipca) nie należy się spodziewać znaczących ruchów w tej sprawie. Ale faktem jest, że po wystąpieniu ZZ sprawa trafiła do konsultacji z prawnikami izby...

Wiesz, jeśli funkcjonariusze Ci są "niepotrzebni" to i akty mianowania nie są im potrzebne
chytry.gif

Jeżeli wzięli się za to prawnicy IC to już chyba znam ich "interpretację".... Smutne http://www.celnicy.pl/images/icons/icon8.gif

Ja już wiekowa jestem... ale może gdzieś jest zapis że interpretacja może stanowić prawo ???
Bo jeżeli tak to może ja będę wydawała interpretację i to też będzie stanowić jakieś "prawo". Oczywiście do stosowania... :p

Nie wydali aktu mianowania bo mieli problem z jego zredagowaniem. Podstawa prawna, pouczenie, środki odwoławcze, etc.
A jak aktu nie ma - to i problemu nie ma.

Nie wydali aktu mianowania bo mieli problem z jego zredagowaniem. Podstawa prawna, pouczenie, środki odwoławcze, etc.
A jak aktu nie ma - to i problemu nie ma.
No nie przesadzaj... właśnie kolega złożył wniosek na dofinansowanie wczasów... jako funkcjonariusz nie korzystał w tym roku... ciekawe co z tego wyjdzie :D

No nie przesadzaj... właśnie kolega złożył wniosek na dofinansowanie wczasów... jako funkcjonariusz nie korzystał w tym roku... ciekawe co z tego wyjdzie .

Cywile nabyli prawa do urlopu w dniu 1.01.2010r. a więc nie nabyli jako funkcjonariusze.I wszystko jasne.

Jak nie było aktów mianowania... tak nie ma....
Ale za to pracodawca informuje mnie że jak dożyję 2014r. to będzie mi się należał dodatkowy urlop... ale numer... brak słów.

Czy to prawda ,że Słońce SC zakazało awansować we wrześniu 'Byłych cywili?" argumentując to tym ,że 1 lipca wszyscy byliśmy awansowani...

Back
Do góry