afera mundurowa w IC BP

klementin

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Z nowym rokiem nowe oszczędności w IC BP:p chodzi o ekwiwalent za sorty mundurowe stary wzór . Naczelnicy podległej izby i kierownicy komórek organizacyjnych też odmawiają przyjęcia wniosku o przedłużenie:D ciekawe na jakiej podstawie :confused: prawo zwyczjowe czy kpa , ponieważ istnieje podobno jakieś ustne polecenie :eek: (ciekawe który z-ca to sprokurował ) i wypłacania równoważnika. należy pisać wniosek o uszycie nowego munduru (na stary nawet się nie będą patrzeć bo i po co) a nowego nie uszyją w ciągu 2009 r dla ponad 1300 f,c. I będą znów nagrody z tyt. oszczędności. Czy w innych IC też są tacy animatorzy osczędności ??

Mundur

Mi na razie wniosek przeszedł. Zobaczymy co dalej. A na ch... mi nowy mundur jak mam dwa stare, w tym 1 nieużywany. Mundurów nie dadzą rady uszyc. Poza tym mundurówka to ok. 800 zł, a koszt uszycia jest znacznie większy. Zobaczymy. Ale wkurzę się jak kasy (i tak marnej - bo w policji czy sg jest to prawie 3 tys. zł co roku) nie dostanę.

do poprzednika

na ch.. to nie mundur. :D. sie tak nie denerwfuj nie ty dostaniesz kasy ale dostaną inni którzy mają wiksze potrzeby za sprawą stanowisk które zajmują.:p

ch... z tym mundurem

Ja tam tez wolę kasę bo nie mam jej w tej poj... firmie i nikt mnie nie zmusi do wymiany na nowy. To tak jak jak by wam kazali obciąć za długie włosy

Z nowym rokiem nowe oszczędności w IC BP:p chodzi o ekwiwalent za sorty mundurowe stary wzór . Naczelnicy podległej izby i kierownicy komórek organizacyjnych też odmawiają przyjęcia wniosku o przedłużenie:D ciekawe na jakiej podstawie :confused: prawo zwyczjowe czy kpa , ponieważ istnieje podobno jakieś ustne polecenie :eek: (ciekawe który z-ca to sprokurował ) i wypłacania równoważnika. należy pisać wniosek o uszycie nowego munduru (na stary nawet się nie będą patrzeć bo i po co) a nowego nie uszyją w ciągu 2009 r dla ponad 1300 f,c. I będą znów nagrody z tyt. oszczędności. Czy w innych IC też są tacy animatorzy osczędności ??

drogi uzytkowniku a czy nie wiesz ze stary wzór munduru obowiazuje do 2010 roku ??? w zwiazku z tym nie moga ci go juz przedłuzyc starego munduru.....od cała AFERA.....
na poczatku roku pisze sie wniosek aby mogli rozpisac przetarg i pod koniec roku szyją a dadza na początku 2010 roku....gdybys złozył wniosek dopiero za rok w styczniu 2010 roku uszyli by pod koniec 2010 roku a wydali dopiero w 2011 wiec juz po czasie.......... w tym roku musza wsz. funkcjonariuszom wymienic stare wzory na nowe......

normano27

normano27 jaki mamy teraz rok? w twoim rozumowaniu widzę pokrętną logikę:D. Jak piszą inni jednym się przyjmuje innym nie, skoro mam pisać wniosek o nowy myndur starego mi nie przedłużą mam chodzić jak młody w sfeterkó:p

czy jest ...

do tego jakaś oficjalna interpretacja. Z 2010 r. się zgodzę ale co 2009r. za niego powinien być jednak płacony ekwiwalent.

Czy nie prościej mieć w głębokim poważaniu daninę w postaci mundurówek, w porównaniu z innymi służbami.Czy nie lepiej uszyć sobie nowy mundur,chodzić jak nowo narodzony Bóg,czysto ,higienicznie dla SAMEGO siebie.A szef SSC niech popala sobie hawańskie cygara importowane z Chin.​

drogi celman

tu nie chodzi o kwestię daniny ale o zasady ludziom odmowia się przyjęcia wniosku bo nie, a co do higiena psychiczna też jest ważna

"normano27 jaki mamy teraz rok? w twoim rozumowaniu widzę pokrętną logikę. Jak piszą inni jednym się przyjmuje innym nie, skoro mam pisać wniosek o nowy myndur starego mi nie przedłużą mam chodzić jak młody w sfeterkó" - Ty kolego to chyba jednak jesteś młody bo nie rozumiesz zasady wydawania sortów, według ciebie jak ci przedłużą to masz w czym chodzić(?) to niech ci od razu pogrubią żona się ucieszy, a poza tym jakie oszczędności , przecież mundurówka wam nie przepadnie, jak nie zdążą wam dać nowego munduru w tym roku to i tak dostaniecie ekwiwalent za 2009, czy złożycie ten śmieszny wniosek czy nie

do bono

to dlaczego tego nikt nie mówi, a co do pogrubiania widzę gdzie i co Ciebie boli (w psychologi to co mówisz do innych nazywa się projekcją kompleksów)

i już po aferze

dobrze że bono to wyłuszczył szkoda że w takiej formie. Szkoda że aby coś wytłumaczyć niektórzy stają się agresywni, złośliwi i sięgają po argumenty z poniżej pasa.

"normano27 jaki mamy teraz rok? w twoim rozumowaniu widzę pokrętną logikę. Jak piszą inni jednym się przyjmuje innym nie, skoro mam pisać wniosek o nowy myndur starego mi nie przedłużą mam chodzić jak młody w sfeterkó" - Ty kolego to chyba jednak jesteś młody bo nie rozumiesz zasady wydawania sortów, według ciebie jak ci przedłużą to masz w czym chodzić(?) to niech ci od razu pogrubią żona się ucieszy, a poza tym jakie oszczędności , przecież mundurówka wam nie przepadnie, jak nie zdążą wam dać nowego munduru w tym roku to i tak dostaniecie ekwiwalent za 2009, czy złożycie ten śmieszny wniosek czy nie
Nowy wzór munduru obowiązuje od 2010. W 2009 jeżeli mam nie zniszczony mundur mogę nosić stary wzór i nie ma podstaw do rezygnacji z ekwiwalentu za 2009 .

Back
Do góry