ACiesiel

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
już nam nawet Ciebie nie szkoda sprzedawczyku. Siwego nie zastąpisz choć idee miał chore. Powoli odwołujesz się do religii - czyli brak ci argumentów. Odnajdziesz się wreszcie w realiach ?

ooo dyżurny z mf-u sie odezwał. Też Ci sie chciało chłopie zaraz po 12 w nocy wpisów dokonywać ...

Nikt nikogo nie musi zastępować,

każdy jest sobą, argumentów zabrakło na górze,brak wsłuchania się w głosy środowiska,brak chęci rozmów-dialogu,działania nie etyczne powodują tylko i wyłacznie frustrację,która w konsekwencji może doprowadzić do niekontrolowanego oburzenia w SC.Odwołanie do religii ma na celu tylko i wyłącznie spowodowanie refleksji,jest to rodzaj odniesienia do wartości ponad czasowych,a o tym wszyscy zapominamy.Pan Siwy,pan Artur,ja i wszyscy inni są sobą i to trzeba uszanować,a nie rządzić z buta.

chcemy zmian

chcemy ustawy modernizacyjnej chcemy pracy
chcemy stabilizacji nie chcemy nowych strajków
konfederacja związków zawodowych ogłosiła że nie nie będzie strajków i żądań podwyżek
bo idzie recesja i trzeba dbać o miejsca pracy
zgadzają się na przestoje i nowe regulacje czasu pracy
oni się opamiętali i wiedzą że lepiej chuchać na miejsce pracy
niż je zniszczyć i nie mieć nic
tylko pseudo związkowcy z cła wołają po nas choćby potop

Pamiętajmy o szeregowych pracownikach i funkcjonariuszach cła a nie tylko o górce a będzie się działo dużo lepiej . Brak szacunku dla tych na dole budzi pogardę i nienawiść dla tych na górze . Do tej pory nikt tego nie zrozumiał i wszyscy mają to w dupie i dla tego nic się nie zmieni .

niech sobie pisze

.Trafny cytat!
Chyba wszyscy znamy Miłosza, słyszeliśmy o Biblii , szkoda jednka, że refleksje nachodzą nas tylko od Święta lub bardzo żadko.
Jak pisał Paweł do Rzymian ; "wolę mam zawszę dobrą ale wykonania często brak"
Więc za opamiętaniem, dobrą wolą , niech pójdą i dobre czyny - nie tylko w święta ale w dni wszystkie.
Z pozdrowieniami dla Ciebie, bliskich i wszystkich pracowników i funkcjonariuszy oraz ich rodzin
Artur Ciesielski
pracownik Służby Celnej

niech ten pan zwiazkowiec pisze jak najwiecej dzieki temu kompromitacja rosnie proporcjonalnie do ilosci wpisow - zwracam uwage na pisownie oryginalną slowa "rzadko" moj syn chodzi do podstawowki i wie jak nalezy pisac natomiast ten, ktory sie kreuje na guru celnikow nie potrafi, wstyd!!!

niech sobie pisze

Czepianie się błędów ortograficznych to cecha karłów moralnych . A ty co zrobiłeś dla dobra SC , czy tylko to , że w niej pracujesz i bierzesz pensje .

w czasach kiedy kończyłem liceum (głęboki PRL) po popełnieniu trzech błędów ortograficznych na maturze pisemnej z j. polskiego otrzymywało się ocenę niedostateczna bez względu na zawartość merytoryczna pracy. Takie przygotowanie w szkole średniej pozwoliło mi później na studiach, skoncentrować się na doskonaleniu innych umiejętności niż ortografia (podobnie z tabliczka mnożenia z matmy). okres przekształceń (nie pisze ze zły ale..) spowodował, że szkoły (oraz uczelnie) zamiast na jakość zaczęły stawiać na ilość "wykształconych" abiturientów. i tyle na temat ortografii. a teraz odpowiem - nie czepiam się błędów ortograficznych- widze, ze po przejedzeniu świątecznym jasność umysłu zamglona, uważam, że jeżeli ktoś się podpisuje z imienia i nazwiska a pisze do ogółu ludzi, których szanuje to powinien dochować minimum staranności i sprawdzić sobie czy nie popełnił błędów (dla nie zorientowanych podpowiem, ze jest taki program word a tam są odpowiednie narzędzia.. aha i jeszcze jedno.. skoro chodzę do pracy (jeżeli mnie jeszcze z niej nie wyrzucili tzn., ze wykonuje ja przynajmniej średnio) , płacą mi za to po jakiego mam jeszcze robić cos dobrego? ( i komu?). Ludzie, ja czasy komuny wspominam ( ortografia) ale to nie znaczy ze tęsknię i nie mogę się pogodzić, ze nie wrócą (wiem co to dysleksja haha)

Oj!

w czasach kiedy kończyłem liceum ...

Oj!
Sprawdź lepiej kto to taki "abiturient".
Upewnij się jak poprawnie napisać: "widze", "ze", "cos", "word" ...
Odśwież sobie również zasady interpunkcji, a w szczególności użycie wielskiej litery ze względów składniowych.

P.S
Jak widać trzeba nad sobą nieustannie pracować - nie tylko w liceum i na studiach.

kolejny Don Kichot

Błędy ortograficzne błędami - po prostu wstyd. Ale taki Pan A.C. raczy pokazywać facjatę publicznie chyba po to by przy okazji spotkania gdziekolwiek nieźle sie z niego pośmiać. Ot przedstawiciel ludu - kolejny nieuk, niestety. Sęk jednak w tym że to kolejny walczący z wiatrakami, tyle że Sławomir nie miał wyobraźni, a ten jest zwykłym cwaniakiem. Wie że nie wygra, wiec udaje że walczy, a naiwniacy biją brawo. Niestety naiwniaków coraz mniej ...

Oj!
Sprawdź lepiej kto to taki "abiturient".
Upewnij się jak poprawnie napisać: "widze", "ze", "cos", "word" ...
Odśwież sobie również zasady interpunkcji, a w szczególności użycie wielskiej litery ze względów składniowych.

P.S
Jak widać trzeba nad sobą nieustannie pracować - nie tylko w liceum i na studiach.

nie chce byc bardzo upierdliwy ale rybeńko ja nie musze sprawdzać co to słowo znaczy a ty (specjalnie pisze z malej litery do małych rozumem hehe) powinienes i dlatego podaje ci link:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Abiturient

Back
Do góry