A ja i tak zapalę świeczkę

fix

Użytkownik
Punkty reakcji
19
Bez pytania,związków ,dyrekcji i oglądania się na innych -28 lutego ,po pracy zapalę świeczkę pod swoim miejscem pracy,oczywiście z zachowaniem przepisów p-poż.Dla pamięci Koleżanek i Kolegów tych co na drugiej stronie życia ,za te dni i noce spędzone na mrozie i w głuszy,święta w pracy,sylwestry na pasie.Za pominięcia w awansach ,nagrodach,za nadgodziny dla dobra służby,za poniżanie i wyśmiewanie.Za strach i nerwy.Za wszystko co nazywało się SŁUŻBĄ CELNA.Także za dobrych kolegów i przełożonych którzy nie zapomnieli skąd wyszli ,za te chwile gdy czułem dumę że jestem Celnikiem- tak jak na Proteście gdy 5000 celnych wyrażało swoje zdanie. Zapalę świeczkę ,bo uważam,że nasza społeczność, tak dziwnie dyskryminowana przez wszystkie rządy,zasługuje chociaż na znicz ,świeczkę za 1 złoty w chwili gdy umiera .Przez szacunek.Dla pamięci że byliśmy!

Mszę żałobną było zamówić, po nieboszczce SC. Może by Marian przyszedł, on taki pobożny.
Przy okazji każdy mógłby mu powiedzieć, co o nim sądzi.

Mszę żałobną było zamówić, po nieboszczce SC. Może by Marian przyszedł, on taki pobożny.
Przy okazji każdy mógłby mu powiedzieć, co o nim sądzi.

Sądzisz, że tego nie wie i bez mówienia ?!

ps
Pozwolę sobie skorzystać z pomysłu Kolegi i też zapalę świeczkę ...

Co zrobiliśmy dla Służby Celnej, w zasadzie poprzez Służbę Celną dla naszej Ojczyzny, tego nam nikt nie odbierze. Jestem patriotą w Służbie, czy poza nią. Jest to bez znaczenia. Natomiast świeczkę należałoby zapalić Zastępcy Szefa Służby Celnej wizytującego wschodnią granicę. Tytułowy bohater Jarosława Haszka przy nim to ... mały Pikuś. Panie inspektorze, gdzie numer służbowy? Dla mnie jako funkcjonariusza jet to policzek wymierzony dla całej Służby Celnej.

Kochani, jest jak jest... nie pomogliśmy Służbie... zapalmy znicz... ale jak zorganizujemy apel smolenski?... bez tego ani rusz!!!... :mad:

Ostatnie pożegnanie Służby Celnej

Kochani, jest jak jest... nie pomogliśmy Służbie... zapalmy znicz... ale jak zorganizujemy apel smolenski?... bez tego ani rusz!!!... :mad:

"W daleką podróż zabrał Cię Bóg.
Jedną nadzieję Nam dając,
Że kiedyś przekroczą, też Niebios próg,
Ci, którzy tutaj w bólu zostali..."

Attachments

• IMG_1599.jpg
    IMG_1599.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 295
Back
Do góry