24.06.2012r. PAŃSTWO W PAŃSTWIE

Józek G.

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Miasto
Łódź UC II
Witam.
Kolejny program z problemem akcyzowym.Przepisy akcyzowe są tak skomplikowane bo widocznie jest potrzeba szmoncesów:rolleyes:, na akcyzie przykładowo w Izbie Celnej w Łodzi może zna się z dziesięć osób, byli UKSOWCY docenieni przy ostatniej reformie stopniami REWIDENTÓW i RACHMISTRZÓW, którzy jakby mogli spieprzyli by z powrotem, a reszta z nich chce się jakoś doczołgać do emerytury w Dozorach. Dyrektorzy, Naczelnicy i Kierownicy znajomość przepisów podatkowych przyswoili na poziomie kilku rozdziałów ORDYNACJI PODATKOWEJ - tak bo jakby czas zatrzymał się w roku 2003, podatek akcyzowy znają z ATENY i szkoleń opracowanych przez SPÓŁKĘ GŁÓWKA. Zresztą chyba nie ma co się tak rozczulać bo poza podatnikiem przy akcyzie wyżywi się armia ludzi - adwokaci, radcowie, prokuratorzy, sędziowie, rzeczoznawcy, ABW, CBŚ...
Pozdrawiam.

Józek , spieprzyliby do UKS prawie wszyscy. Mają dość burdelu tu panującego i układów panujących.
To,że nas doceniono to / przynajmniej Ci myślący / doskonale zdajemy sobie sprawę.
Ale byli wśród nas tacy jak jeszcze obecny /pytanie dlaczego jeszcze ?/ szef ogólnopolskiego związku zawodowego. Pytania do wiewiórek z Sieradza lub szefów UC I , którzy pchali go do przodu jak mogli. Ciekawe dlaczego ?....
Kiedyś mówiono o tzw. falandyzacji prawa. Podobnie jest z akcyzą. Czy można robić lewe interesy przy jasnych przepisach podatkowych ? Nie, nie można...
Więc postawiono na czele referatów dozoru, KP biernych miernych ale.... swoich oficerów. załatwiają sprawę jak mogą.
Jak się poczyta tzw. strategiczne czy operacyjne plany kontroli to te "wredne gęby z UKS-ów robią całą kasę" . Dlatego zostaną zwalczeni.
Teraz po raz pierwszy są oceniani jako funkcjonariusze SC....
Trzymajmy kciuki.
Nie mam wątpliwości, że większość niemyślących funkcjonariuszy , "życzy nam jak najlepiej"...

...a gdyby tak o wyrobach z ropy był program??? ON /%?/barwiony/niebarwiony/traktory/parafiny/świeczki? Oficerowie i ich decyzje,eksperci "znający", czytający wyniki laboratorium jak uczniowie gimnazjum, a może niżej...(chyba tak!) ale byłby program o tzw. ekspertach sc

Józek , spieprzyliby do UKS prawie wszyscy. Mają dość burdelu tu panującego i układów panujących.
To,że nas doceniono to / przynajmniej Ci myślący / doskonale zdajemy sobie sprawę.
Ale byli wśród nas tacy jak jeszcze obecny /pytanie dlaczego jeszcze ?/ szef ogólnopolskiego związku zawodowego. Pytania do wiewiórek z Sieradza lub szefów UC I , którzy pchali go do przodu jak mogli. Ciekawe dlaczego ?....
Kiedyś mówiono o tzw. falandyzacji prawa. Podobnie jest z akcyzą. Czy można robić lewe interesy przy jasnych przepisach podatkowych ? Nie, nie można...
Więc postawiono na czele referatów dozoru, KP biernych miernych ale.... swoich oficerów. załatwiają sprawę jak mogą.
Jak się poczyta tzw. strategiczne czy operacyjne plany kontroli to te "wredne gęby z UKS-ów robią całą kasę" . Dlatego zostaną zwalczeni.
Teraz po raz pierwszy są oceniani jako funkcjonariusze SC....
Trzymajmy kciuki.
Nie mam wątpliwości, że większość niemyślących funkcjonariuszy , "życzy nam jak najlepiej"...
Witam.
Robienie UKSOWCÓW w balona przy korzystaniu z ich wiedzy rozpoczęło się już obiecankami w 2003, a przy modernizacji i wychyleniu się w sprawie oczywistego z mocy ustawy przyznania środków na zagospodarownie jeden z Dyrektorów zalecił przeczołganie Kosmitów przez Oddziały . W jednym z Łódzkich Urzędów z-ca Pionu Kontroli znając się na akcyzie inaczej czyta decyzje i protokoły i wnosi wkład merytoryczny w formie konstatacji ortograficzno-gramatycznych, drugi z-ca orzecznik przy wizycie świadomego podatnika akcyzy z adwokatem zamyka sie od środka i chowa pod wykładzinę. Nic z połaczenia nie wyszło. UKSOWCY zostaną ze swoim uposażeniem do 67, a celni będą dalej patrzeć na nich jak na psa Łajkę.
Pozdrawiam.

...a gdyby tak o wyrobach z ropy był program??? ON /%?/barwiony/niebarwiony/traktory/parafiny/świeczki? Oficerowie i ich decyzje,eksperci "znający", czytający wyniki laboratorium jak uczniowie gimnazjum, a może niżej...(chyba tak!) ale byłby program o tzw. ekspertach sc
Już jednego experta oglądaliśmy w programie. Pan Siwy dukał coś o skomplikowanym prawie kurczowo trzymając jakieś kartki mające potwierdzić jego fachowość. Jak się idzie do programu nie mając wiedzy to trzeba się zastanowić czy to ma jakiś sens i co chce się osiągnąć oprócz bycia na wizji . Kompromitacja do kwadratu. Tak trzymać !!!

test - Ta kartka to pismo Dyrektora KE ds. Ceł i Podatków w imieniu Szefa Komisji Europejskiej adresowane do mnie i dotyczące koncentratu płynów do spryskiwaczy - może coś potwierdza, może nie, ale nie w tym celu to pismo miałem ze sobą.
jeżeli chcesz merytorycznie pogadać na temat Dyrektyw UE to zapraszam do dyskusji do innego tematu.
Gdybym zaczął mówić o Dyrektywach 92/83/EWG, 92/12/EWG o rozp. WE nr 3199/93, tudzież denaturacji spirytusu, wyrobach zharmonizowanych i niezharmonizowanych o pozwoleniach AGRIM, kodach PCN i grupowaniach PKWiU to co drugi widz wyłączyłby telewizor, bo nic kompletnie z tego by nie zrozumiał.
Tymczasem Związek uważa, że prawo akcyzowe należy napisać nowe. To jest jeden z wątków programu Związku, gdyż wówczas skończą się programy, artykuły i inne newsy o złych celnikach.

TO nie zły celnik, to złe prawo powoduje, że takich przedsiębiorców przybywa.

rachmistrz i Józek G. - nie zmieniajcie proszę tematu wątku.

Józek G. zaczął wg mnie dobrze ten temat, mianowicie że winne jest skomplikowane prawo akcyzowe.
Ja postawiłem taką samą tezę w programie. Zauważcie, że pokrzywdzony tego nie negował. Prowadzący też parę razy powtórzył tę tezę.

Jak poszło oceńcie sami. Niewątpliwie moja obecność spowodowała zmniejszenie ataku na celników, jako jedynych winnych krzywd przedsiębiorców.
Gdyby nas nie było pastwiono by się tylko nad celnikami. To i tak było, bo taka była formuła tego programu, ale wydaje mi się, że troszeczkę ten atak wyhamowałem i zasiałem pewną wątpliwość.
To tyle na początek.
To kolejny program z problemem akcyzowym, a przecież Służba Celna ma gro innych zadań. Dlaczego akcyza przoduje w tym programie?

Musimy strać się odwrócić ten obraz i wykazać, że to nie jest wina celnika.

test - Ta kartka to pismo Dyrektora KE ds. Ceł i Podatków w imieniu Szefa Komisji Europejskiej adresowane do mnie i dotyczące koncentratu płynów do spryskiwaczy - może coś potwierdza, może nie, ale nie w tym celu to pismo miałem ze sobą.
jeżeli chcesz merytorycznie pogadać na temat Dyrektyw UE to zapraszam do dyskusji do innego tematu.
Gdybym zaczął mówić o Dyrektywach 92/83/EWG, 92/12/EWG o rozp. WE nr 3199/93, tudzież denaturacji spirytusu, wyrobach zharmonizowanych i niezharmonizowanych o pozwoleniach AGRIM, kodach PCN i grupowaniach PKWiU to co drugi widz wyłączyłby telewizor, bo nic kompletnie z tego by nie zrozumiał.
Tymczasem Związek uważa, że prawo akcyzowe należy napisać nowe. To jest jeden z wątków programu Związku, gdyż wówczas skończą się programy, artykuły i inne newsy o złych celnikach.

TO nie zły celnik, to złe prawo powoduje, że takich przedsiębiorców przybywa.

rachmistrz i Józek G. - nie zmieniajcie proszę tematu wątku.

Józek G. zaczął wg mnie dobrze ten temat, mianowicie że winne jest skomplikowane prawo akcyzowe.
Ja postawiłem taką samą tezę w programie. Zauważcie, że pokrzywdzony tego nie negował. Prowadzący też parę razy powtórzył tę tezę.

Jak poszło oceńcie sami. Niewątpliwie moja obecność spowodowała zmniejszenie ataku na celników, jako jedynych winnych krzywd przedsiębiorców.
Gdyby nas nie było pastwiono by się tylko nad celnikami. To i tak było, bo taka była formuła tego programu, ale wydaje mi się, że troszeczkę ten atak wyhamowałem i zasiałem pewną wątpliwość.
To tyle na początek.
To kolejny program z problemem akcyzowym, a przecież Służba Celna ma gro innych zadań. Dlaczego akcyza przoduje w tym programie?

Musimy strać się odwrócić ten obraz i wykazać, że to nie jest wina celnika.
A wystarczyło powiedzieć pani redaktor z rzeczpospolitej co szanowna gazeta wypisywała na temeat gigantycznych uszczupleń podatkowych w związku z importem spryskiwaczy, co NIK wypisywał w swoich niemylnych raportach i wnioskach, co w końcy sam związek wyczyniał wprowadzając atmosferę podejrzeń i powodując , że funkcjonariusz musi wybierać pomiędzy dżumą a cholerą. Wtedy można porównać i wskazać w jakim komforcie prawnym pracuje funkcjonariusz niemiecki. A tak wyszło jak zwykle ( don`t cry over spilt milk ).

A wystarczyło powiedzieć pani redaktor z rzeczpospolitej co szanowna gazeta wypisywała na temeat gigantycznych uszczupleń podatkowych w związku z importem spryskiwaczy, co NIK wypisywał w swoich niemylnych raportach i wnioskach................. ( don`t cry over spilt milk ).

A może nie jest to prawda? Jeżeli jest tak pięknie, to z jakich powodów celnikom każe się ścigać w całym kraju 3820 "importowany w celu" wykorzystania do produkcji nielegalnego alkoholu?
Ci Biznesmeni" przewożący tysiące litrów "koncentratu" bez dokumentów to nie są owieczki.
Prawie 100 odkażalni owego cudownego wyrobu wykrytych w ciągu kilku lat też o czymś świadczy.
A w ogóle to "Na zdrowie".

gęganie

Już jednego experta oglądaliśmy w programie. Pan Siwy dukał coś o skomplikowanym prawie kurczowo trzymając jakieś kartki mające potwierdzić jego fachowość. Jak się idzie do programu nie mając wiedzy to trzeba się zastanowić czy to ma jakiś sens i co chce się osiągnąć oprócz bycia na wizji . Kompromitacja do kwadratu. Tak trzymać !!!
Witam.
Kolego tu trzeba pomagać, a nie trollować. Wszyscy by chcieli żeby zamiast posła Kopycińskiego z Tęczowego Ugrupowania, który zna się na akcyzie jak świnia na pederastii - był prof. Modzelewski. Ten program to teledysk nastawiony na hit: błyskotliwy prowadzący (szybki w gębie), jakiś poseł (zwykły gamoń znany z tego, że jest znany, tow. Kopyciński z SLD, obecnie Tęczowa Alternatywa w Parlamencie), szybkie cięcia (kol. Rzecznik z Izby, któremu wycięli wszystko co miał do powiedzenia pozostawiając 15 sekund dukania). Tu już jeden program o Urzędach był - skrzywdzona firma, która zajmowała się tłumaczeniami umów i briefów. Maniana odchodziła na całego, gimnazjaliści tłumaczyli dokumenty, a przysięgły to przybijał. Można wejść na Forum tłumaczy i sobie poczytać co o tej firmie sądzą.
Kolego tu trzeba pomagać. Sam nie jestem zwolennikiem takich programów. Czy Sławek powinien tam być? Trudno powiedzieć. Znalazł sie wśród oszołomów i powininie gęgać jak oni: prawo złe, winny partyjny układ: 10 sekund, cięcie.
Kopyciński się odnalazł bo skwitował to zdaniem - prawo dobre, źli urzędnicy, kolejny ekspert - jedna ekspertyza, po co więcej? Wszystkiego 15 sekund. Teledysk.
Pozdrawiam Forumowiczów.

Krytykować to łatwo, a przed kamerą mało kto wygląda poważnie.Pierwszy krok w stronę medów Sławek zrobił.Może nie do końca w kierunku tym, o co nam chodziło, gdyż w takim tempie oswajania spłeczeństwa z problemami działalności SC, złapie nas 70 lat. Zresztą nikt nie pójdzie na wojnę z rządem i nie bedzie dawał szansy oponentom na poważne publiczne występy. Jeden artykuł cytowany w tv i radiu z ostatniego tygodnia, zrobił tyle antyreklamy SC , że trzeba to odkręcać rok.
Czy Sławomir Siwy jako Przewodnoczący mogłby nam ujawnić swoje plany na najbliższą przyszłość?

Witam.
Kolego tu trzeba pomagać, a nie trollować. Wszyscy by chcieli żeby zamiast posła Kopycińskiego z Tęczowego Ugrupowania, który zna się na akcyzie jak świnia na pederastii - był prof. Modzelewski. Ten program to teledysk nastawiony na hit: błyskotliwy prowadzący (szybki w gębie), jakiś poseł (zwykły gamoń znany z tego, że jest znany, tow. Kopyciński z SLD, obecnie Tęczowa Alternatywa w Parlamencie), szybkie cięcia (kol. Rzecznik z Izby, któremu wycięli wszystko co miał do powiedzenia pozostawiając 15 sekund dukania). Tu już jeden program o Urzędach był - skrzywdzona firma, która zajmowała się tłumaczeniami umów i briefów. Maniana odchodziła na całego, gimnazjaliści tłumaczyli dokumenty, a przysięgły to przybijał. Można wejść na Forum tłumaczy i sobie poczytać co o tej firmie sądzą.
Kolego tu trzeba pomagać. Sam nie jestem zwolennikiem takich programów. Czy Sławek powinien tam być? Trudno powiedzieć. Znalazł sie wśród oszołomów i powininie gęgać jak oni: prawo złe, winny partyjny układ: 10 sekund, cięcie.
Kopyciński się odnalazł bo skwitował to zdaniem - prawo dobre, źli urzędnicy, kolejny ekspert - jedna ekspertyza, po co więcej? Wszystkiego 15 sekund. Teledysk.
Pozdrawiam Forumowiczów.

DO SŁAWKA I JÓZKA
I OCZYWIŚCIE DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH .
Nie chciałem zmieniać tematu wątku a wyszło jak zawsze:)
Uważam ,że Sławek jest jedynym uczciwym związkowcem w SC. Nikt poza nim nie chciał, nie mógł, nie odważył się wystąpić i narazić Słońcu SC. To nic innego jak tchórzostwo i wazeliniarstwo wobec naszej władzy.
W TV pewnie większość z nas miała by pewne kłopoty aby wypaść i powiedzieć tak aby wyszło to dobrze i naturalnie.
Zgadzam się ze Sławkiem,że gdyby zaczął mówić o szczegółach to większość przełączyłaby kanał.
Moim zdaniem postąpił słusznie mówiąc to co usłyszeliśmy.
Kiedyś dziękowałem Sławkowi tu na forum za obronę byłych cywili. Teraz dzięki za odwagę bo tylko jeden szef ZZ pokazał się w telewizji. Reszta pewnie zaciera ręce z uciechy i czeka co z nim będzie.
Przepisy o akcyzie i wyroki sądowe w tej sprawie znają nieliczni. I może niech tylko oni się wypowiadają.
A starsi eksperci i eksperci MF zanim skierują jakiegoś knota prawnego do sejmu niech skonsultują to z praktykami z bardzo głębokiej prowincji. Dużo się nauczą.
Pozdrawiam wszystkich.

Gdzie ukryli się oficerowie?

Temat akcyzy i przepisów jest stosunkowo łatwy, mieści się w małym skoroszycie.Interpretacja jest jednak bardzo dowolna co wynika z 2 programów z 06.05.i 26.06.2012r.Teza programu to pokazanie uczciwych-skrzywdzonych przez działania organów podatkowych.Polacy wszystko potrafią nawet odkazić to co jet skażone zgodnie z normami UE ale to nie znaczy, że robią to wszyscy a tak wynika z podejścia służb
i tną wszystkich.14 razy pobierano próby do badań w okresie 2 lat toć spirytus wyparował a został skażalnik i może dlatego przedsiębiorca wygrał.Poraża jednak fakt wysyłania rzeczników izb do tak poważnych i często kontrowersyjnych rozstrzygnięć i piękne słowa cywil-rzeczniczki z Opola.PRZECIEŻ SĄD WOJEWÓDZKI PRZYZNAŁ NAM RACJE A NSA SIĘ POMYLIŁ.Może następny program będzie o działaniu prawa wstecz -WCZASOWE.Telebimy na Euro 2012WARTOSCIOWANIE I WYPŁATA za 11 miesięcy wstecz..
Następnym uczestnikiem zostanieTest napisz to ciebie rekomenduje.

Od .....cie się od Siwego, cieniasy

[video=youtube;Cy4r1TALcVc]http://www.youtube.com/watch?v=Cy4r1TALcVc&feature=player_detailpage[/video]

Widzę test , że jednak chcesz pociągnąć temat.
Dobrze, proszę bardzo.

Czytaliśmy wszyscy na Corintii umorzenie śledztwa w sprawie spirytusu. Był tam taki ciekawy wątek dot. urzędników MF. Prokurator umorzył gdyż nie znalazł winnych i dowodów. Wspomniał jednocześnie, że do nieprawidłowości/opóźnień w kształtowaniu/zmienianiu prawa doszło.

Czy to wg Ciebie oznacza, że tamat jest zamknięty?
Wg nas nie jest. Nie trzeba chyba tłumaczyć dlaczego.

"OSSARIAN (gość) pisze: 26 czerwca 2012 07:24:55 Praktyka ostatnich 20 lat, mówiąc dokładnie - od 1990 roku potwierdza, że nie ma takiej opcji, by na rzekomo demokratycznym i troszczącym sie o obywateli rządzie wymusić stworzenie przejrzystego prawa podatkowego. Z jego stosowaniem przez celników jest jeszcze gorzej - tam świadomie, zgodnie z wytycznymi kierownictwa cła niszczy sie nie tylko podmioty lecz i własnych pracowników, np. związkowców z celnicy.pl. Obecne kierownictwo cła doprowadziło do zdegenerowania tej służy. Wykorzystano przy tym wyraźnie korupcjogenne przepisy ustawy o służbie celnej, m.inn. nieprecyzyjne zasady wartościowania stanowisk, zapisy umozliwiające uszczęśliwienie wybrańców stopniami oficerskimi po 2-tygodniowym kursie. To jedyna słuzba w Europie, gdzie stopień oficerski czy generalski można uzyskać bez szkoły oficerskiej, z czego śmieją się sami celnicy. Nastąpiła w ten sposób nie tylko kompromitacja poziomu i rangi stopnia oficerskiego, lecz również ośmieszenie celnych "oficerów" w oczach innych służb - wojska, policji czy straży granicznej. Kto ma wiedzę, bądź kogo stać na pomoc prawną, walczy i sprawy akcyzowe wygrywa, nierzadko dopiero w krajowych sądach administracyjnych bądź w ETS-ie. O konieczności gruntownej zmiany przepisów podatkowych wiadomo wszystkim. Natomiast, ujawnienia całej prawdy o uchwaleniu jednej z najbardziej korupcjogennych ustaw - ustawy o służbie celnej z 2009 roku władza sie obawia. Bo w przypadku tego aktu prawnego nie można mówić o błędzie lecz o działaniu zamierzonym."

Wili (gość) pisze: 26 czerwca 2012 07:11:08 Mundurowy szef służby celnej, z-ca ministra finansoów, wiedział cały czas o absurdalnych wpisach w ustawach o podatku akcyzowym. Tworzenie tego prawa miało być z korzyścią dla największych koncernów. Teraz jak wszystko się poukładało, również wyrządziło wiele szkód, trzeba zmieniać to niby prawo. Nowelizacje po drodze też nic nie dały. Może w końcu prao celne trzeba będzie podporządkować unijnemu? Zlikwidować te mafijne powiązania widoczne gołym okiem i odsunąć służby celne od cywilów z białymi kołnierzykami. W tym przypadku przkład z Niemiec jest sprawdzony i prawidłowy. A p. ministrowi od mieszaniu w akcyzie, Jackowi Kapicy, podziękować i zwolnić natychmiast."

http://www.rp.pl/artykul/192639,898194-Zle-prawo-odpowiada-za-niszczenie-firm.html?p=2

Ostatnia edycja:
Back
Do góry