Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Po cichu zrobili etatyzację w Izbach.Kilkunastu. Coś się dzieje?
To jest sluzba.niektorzy dojezdzaja np. 100 km w jedna strone.wiec....Pytam dlatego że jestem w trakcie naboru i oczywiście dyrektor decyduje gdzie mnie przydziela. W razie czego czy jest sens w ogóle się decydować jeżeli rzuca mnie na Medykę lub Korczowa bo jednak kawałek drogi z Rzeszowa jest a paliwo coraz droższe
Pamiętaj, że nawet jeśli dostaniesz przydział służbowy w swojej lub pobliskiej miejscowości, to za jakiś czas możesz być przeniesiony 100 km dalej. Odmowa przeniesienia się jest równoznaczna ze zwolnieniem ze służby.Pytam dlatego że jestem w trakcie naboru i oczywiście dyrektor decyduje gdzie mnie przydziela. W razie czego czy jest sens w ogóle się decydować jeżeli rzuca mnie na Medykę lub Korczowa bo jednak kawałek drogi z Rzeszowa jest a paliwo coraz droższe
Jeżeli masz powyżej 30 km od granic administracyjnych między miejscem zamieszkania, a miejscem pełnienia służby to przysługuje ci zwrot kosztów dojazdu. Wysokość zwrotu (za dojazd i powrót x ilość służb w miesiącu) zapewne będzie liczona od najtańszego biletu komunikacji publicznej (jakiejkolwiek).Pytam dlatego że jestem w trakcie naboru i oczywiście dyrektor decyduje gdzie mnie przydziela. W razie czego czy jest sens w ogóle się decydować jeżeli rzuca mnie na Medykę lub Korczowa bo jednak kawałek drogi z Rzeszowa jest a paliwo coraz droższe