1700 brutto?!

• Thread starter Thread starter Guest
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
G

Guest

Gość
Na stronie internetowe IC w Białej przeczytałem ogłoszenie o naborze. Wynagrodzenie ok. 1700 zł brutto. To chyba jakiś żart?

ogłoszenie

w ogłoszeniach nie podają wynagrodzenie. przynajmniej ja nie widziałem. a tak na starcie to właśnie tyle jest dla mkc....

Czyli jakieś 1100 zł na rączkę. Odlicz jeszcze ok 100-250 zł na dojazdy (zależy gdzie mieszkasz i gdzie będziesz musiał dojeżdżać) i koszty utrzymania (na oszczędności nie masz co liczyć). I nie myśl, że trafisz za biurko (no chyba, że...). Szlifowanie pasa i rozkręcanie samochodów. Dziwi mnie tylko, dlaczego do Horohuska potrzebują tylko 4 osób, a do Sławatycz, gdzie ze względu na wprowadzone przez Białoruś ograniczenia, ruch znacznie zmalał, aż 8. Albo nie wiedzą, co się dzieje na przejściach albo to pomyłka w druku.

valdiiaga napisał:
Nie narzekajcie przecież z łapówek dorobicie pare razy więcej!!!
Patrzcie u waszego boku nastepna pani wicepremier nam rośnie. Wiesz albo to jest nieudolna prowokacja albo z bliska wiesz co się w SC na twoim podwórku dzieje. A może sama w tym siedzisz po uszy. A jeśli opierasz się na tym co w prasie ćwierkają to jesteś prosto myślącym człowiekiem bez własnego zdania. PS :oops: Nie jestem celnikiem.

ześmieję się ze śmiechu, dziady 1100 złotowe bez podwyżki w tym a może i w przyszłym roku, lekarze chcą 5 koła na "dzień dobry" i nawet wolno im strajkować, a my co?, a my się żremy o ochłapy z pańskiego stołu, albo KAS z kasą, albo lepiej iść nawet na budowę i zarobić prawdziwe pieniądze na utrzymanie rodziny na przyzwoitym poziomie

NIe podniecajcie się tak tym że napisano tam o zarobkach "około 1700 zł brutto" bo tak nie jest. Ostatnio też był nabór i młodzi którzy przyszli dostali więcej niż te 1700 brutto chociaż tyle samo pisali w poprzednim ogołoszeniu o pracę. Co i tak nie zmienia faktu że zarabiamy słabo.

niestety u nas także nowy ma 1700 brutto (zasadnicze + za stopień)

Nie wiem gdzie nowi zarabiają 1700 brutto ale nie u nas. Ja zarabiam tyle po trzech latach służby plus dodatek za stopień ok 160 pln brutto. Nie narzekam głośno na to ze względu na to, że przecież nic mnie w tej pracy nie trzyma i moge poszukać pracy lepiej płatnej. Tak robi coraz więcej osób. A co do zarabiania na łapówkach. Te czasy się skończyły, może są osoby co biorą ale to są jednostki. Pozdrawiam brać celniczą.

Posty dwóch kolegów gości zostały skasowane, nie wnosiły nic do dyskusji w temacie poza kłótnią pomiędzy tymi dwoma osobami. Następnym razem proszę o posty na temat!

Back
Do góry